Lehetőségeket teremtünk 1978 óta

Szakértelmünk és stabil piaci helyzetünk nem a véletlen műve. Ugyanabból a vállalkozó szellemből született, mint amely ügyfeleinket is kiemelkedővé teszi.

Hívjon minket

Lépjen velünk kapcsolatba:

+36 1 235 7041

H – P: 8:00 – 18:00

2023

Vissza a szokásos üzletmenethez

A GRENKE tőkepiaci bejelentése és ambiciózus növekedési céljai: 2024-re az Igazgatóság 3,4 milliárd euró új lízing ügyletet és 140 millió euró adózott eredményt vár.  Ezzel megduplázza az új szerződések számát és nyereségét a 2021-es pénzügyi évhez képest. Az új ügyletek és a konszolidált nyereség 2022 óta négy egymást követő negyedévben nő. A GRENKE ezzel megalapozza a következő évek bevételeinek növekedését és stabil kiindulási pozícióval rendelkezik a folyamatos expanzió felé vezető úton, amely már négy évtizede jellemzi. Dr. Sebastian Hirsch pénzügyi igazgató 2022. december 1-től átveszi Michael Bückertől az Igazgatóság elnöki posztját - kezdetben ideiglenes jelleggel, majd 2023. február 16-tól végleg.

2021

Ma minden kedvez a jövőnek

A GRENKE a világ 33 országában van jelen. Ami valamikor egy egyszemélyes vállalkozás volt, mára vállalatok multinacionális csoportjává vált, és a legkülönfélébb szolgáltatásokat kínálja. Az informatikai és irodai berendezések lízingelése mellett a GRENKE most már számos egyéb termékhez kínál finanszírozást. A faktoring és a banki szolgáltatások teszik teljessé átfogó portfóliónkat, mely kezdő vállalkozások, középvállalkozások és privát személyek számára egyaránt érdekes lehet.

2018

Változás és folytonosság

A GRENKE fennállásának 40. évét ünnepli. Február végén Wolfgang Grenke lemondott az igazgatótanács elnöki posztjáról. Korábbi helyettese, Antje Leminsky lett az új elnökünk, és ő viszi tovább a vállalat munkáját – alapítónk szellemiségét folytatva. 2018 májusában Wolfgang Grenkét beválasztották a GRENKE AG felügyelő bizottságába.

2012

A második üzleti egység

A GRENKE 6 év elteltével irodát nyit Budapesten a Faktoring üzleti területhez.

2006

A GRENKE Magyarországon

A GRENKE megnyitotta első irodáját Magyarországon, Budapesten.

2000

Tőzsdei bevezetés és még jelentősebb teljesítmény

2000 áprilisában megtörtént a GRENKE nyilvános tőzsdei bevezetése. Továbbra is hű marad azon ígéretéhez, hogy kis- és középvállalkozásokkal működik együtt egyenlő félként és megbízható partnerként. 2005-ben a vállalat létrehozta Faktoring üzleti területét.

1990

A határok lebontása

A vállalat, amely most már a GRENKELEASING KG nevet viselte, gyorsan terjeszkedett. Első irodáink a Német Szövetségi Köztársaságban nyíltak. 1990-ben a GRENKE ismét csak úttörőnek bizonyult: még Németország újraegyesítése előtt megnyitottuk saját irodánkat az egykori Kelet-Berlinben. Az ezt követő években további nyolc irodát hoztunk létre Németországban és Ausztriában. 1997 decemberében a vállalat részvénytársasággá vált.

1978

Egy ötlet születése

1978-ban Wolfgang Grenkének volt egy ötlete. A modern telefonos rendszerek, a másológépek és a számítógépek egyre több irodában kaptak helyet. Ezért úgy döntött, hogy az ezekkel járó beruházásokat azáltal könnyíti meg, hogy vonzó lízingelési lehetőségeket kínál vállalkozások számára. Egyszemélyes vállalkozását Baden-Badenben hozta létre, és egy olyan sikertörténetet indított el, amely ma is éppoly töretlenül halad előre. Wolfgang Grenke két alkalmazottjával már az első évben 21 viszonteladót és 198 lízinget felügyelt. Óriási lehetőséget látott az olcsó irodai berendezések lízingelésében (ún. small-ticket IT eszközök finanszírozása).